Blog

Alumni kviečia į tarptautinį renginį – Kick-off: RoboPanevėžys

Ar Panevėžys gali tapti pagrindiniu regiono robotikos centru, kuriančiu kokybišką infrastruktūrą, būtiną ketvirtosios pramonės revoliucijos plėtrai? Panevėžio pramonės istorija ir naujos investicijos mieste rodo, kad prasidedant ketvirtajai pramonės revoliucijai mūsų miestas turi galimybę būti šių pokyčių priekyje ir netgi tapti inovacijų lyderiu regione.

Jau Lapkričio 24-ąją susitinkame Panevėžio mokslo ir technologijų parke, kur kartu su pramonės, verslo ir politikos atstovais diskutuosime, kokios yra aktualiausios ketvirtosios pramonės revoliucijos tendencijos, iššūkiai ir perspektyvos, bei sieksime atsakyti, kaip Panevėžys gali sustiprinti savo galimybes tapti regiono robotikos ir mechatronikos lyderiu.

Renginio metu pranešimus skaitys „Invest in Odense“ generalinis direktorius Joost Nijhoff, vienas Suomijos techninių tyrimų centro VTT vadovų Ali Muhammad, „Investuok Lietuvoje“ vadovas Mantas Katinas, dalyvaus „Schmitz Cargobull Baltic“ generalinis derektorius Raimundas Petrauskas, vienas iš „Factobotics“ įkūrėjų Thomas Solupajev-Ronlev ir kiti glaudžiai su nagrinėjama tema susiję dalyviai iš Lietuvos ir užsienio šalių.

Konferencijos metu paraleliai vyks moksleiviams skirtos dirbtuvės, kur bus galima išbandyti naujausius, mokymuisi pritaikytus, robotus.

LAIKAS: Lapkričio 24 d., 8:30
VIETA: Panevėžio mokslo ir technologijų parkas (J. Žemgulio g. 46)
Renginys ANGLŲ kalba. Dalyvių skaičius ribotas, būtina registracija: https://goo.gl/forms/WI0sTh4gJ8Tlnfc32

Renginį organizuoja: Panevėžio Miesto Alumni klubas, Panevėžio miesto savivaldybė ir Panevėžio laisvoji ekonominė zona.

Renginio partneriai: Lietuvos robotikos asociacija; robotikos įmonė „Factobotics”, Panevėžio mokslo ir technologijų parkas, Panevėžio mechatronikos centras, Robotikos akademija, KTU Panevėžio technologijų ir verslo fakultetas.